Gjør det! II

Lag en sjablong.

En sjablong er et mønster som du tegner ved å lage hull der du ellers ville hatt en strek. Da er det viktig å huske at du ikke kan ha noen løse deler i mønsteret ditt. For tegner du bokstaven «0», vil hullet i midten løsne og ramle av når du skjærer den ut. Vil du ikke at det skal skje, må du også tenke på hvordan du lager et mønster som ikke har noen helt løse biter. Se gjerne på gamle spraymalte skilt for inspirasjon til hvordan dette kan løses.

Velg den beste av skissene dine og tegn den på nytt på midten av et tykt A4-ark eller en tilsvarende stor bit av kartong, papp eller tynn, men stiv plast, for eksempel et lysark. Husk å plassere mønsteret midt på arket og ikke gjør det større enn at du har minst 5 cm med kant hele veien rundt. Bruk så en papirkniv eller en saks til å klippe ut sjablongen.

Når du har klippet ut mønsteret, fester du det med tape og bruker enten spraymaling eller en svamp som du dypper forsiktig i litt tykk maling, til å fylle hullene i sjablongen med farge og overføre mønsteret ditt til enten en T-skjorte eller et annet objekt du har lyst til å merke med ditt eget merke. Om du har gjort deg flid med sjablongen og kuttet den ut i et solid materiale, kan den gjerne brukes flere ganger.