Gjør det!

  1. Nå er det din tur til å planlegge og lage skisse med mønster.

    Vil du også lage etui til din mobil? Du kan tilpasse størrelsen, slik at den passer akkurat til din mobil, og du kan velge å lage ditt eget mønster. Du trenger rutepapir, linjal, blyant, viskelær og fargeblyanter. Kanskje du vil lage skisse med mønster til noe helt annet som du har tenkt på å strikke? Da prøver du deg på det. Husk hva Jenny sa om det å tegne mønster: «Det er viktig å ta seg god tid og kose seg med det.» Gjør som henne; søk på internett eller let i bøker etter inspirasjon og ideer.

  2. Planlegg gjennomføringen

    Finn fram pinner med riktig størrelse og garn med de fargene du har planlagt å ha med i skissen din. Her finner du gjørefilmer som viser deg de ulike teknikkene du trenger for å kunne strikke.

  3. Gjennomføring

    Da er tiden inne for å sette i gang med strikkingen. Husk at du ikke trenger å være ekspert for å sette i gang, og kan hende må du starte på nytt noen ganger. Slik er det for oss alle når vi skal prøve noe vi ikke kan fra før. Da kan du le godt av et rart resultat, og så prøver du på nytt eller spør noen om hjelp. Verre er det ikke.