Skip to main content

Ta kontakt med digitalt@fagbokforlaget.no for å få tilgang til denne ressursen

Eller logg inn

Fra eggedosis til rullekake

Verkstedet forsiden

Steg for steg-filmer om hvordan du lager eggedosis, marengs, krem og rullekake. Dette er grunnteknikker som går igjen i mange kaker.

Eggedosis

Stivpisket eggehvite

Krem

Rullekake

Kompetansemål
  • planlegge og bruke egne redskap, teknikker og matlagingsmetoder til å lage trygg og bærekraftig mat som gir grunnlag for god helse
  • bruke sansene til å vurdere kvaliteten på matvarer, utforske og kombinere smaker i matlagingen og forbedre oppskrifter, menyer og anretning av mat
  • lage mat fra norsk og samisk kultur og fra andre kulturer og sammenlikne og utforske råvarer og matlagingsmetoder som blir brukt i ulike matkulturer
  • vise gjennom matlaging og måltid hvordan identitet og fellesskap blir formidlet i ulike kulturer