Skip to main content

Ta kontakt med digitalt@fagbokforlaget.no for å få tilgang til denne ressursen

Eller logg inn

Saus

Verkstedet forsiden

Sausen gjør susen! Her lærer du grunnoppskrifter på hvit saus, brun saus og tomatsaus.

Hvit saus med bunnjevning

Hvit saus uten fett

Brun saus

Brun saus med jevning

Tomatsaus

Kompetansemål
  • planlegge og bruke egne redskap, teknikker og matlagingsmetoder til å lage trygg og bærekraftig mat som gir grunnlag for god helse
  • bruke sansene til å vurdere kvaliteten på matvarer, utforske og kombinere smaker i matlagingen og forbedre oppskrifter, menyer og anretning av mat
  • lage mat fra norsk og samisk kultur og fra andre kulturer og sammenlikne og utforske råvarer og matlagingsmetoder som blir brukt i ulike matkulturer
  • vise gjennom matlaging og måltid hvordan identitet og fellesskap blir formidlet i ulike kulturer